lunes, 4 de marzo de 2013

30 april - belangrijke informatie


30 april: Niet alleen in Nederland, ook hier in Argentinie zijn de voorbereidingen voor 30 april al in volle gang. Samen met de Ambassade, de KvK, het AHB en Consulaat Tres Arroyos, maakt de NV deel uit van het Committee dat alle activiteiten gepland voor 30 april in goede banen zal leiden. En er zal veel gebeuren. ´s Ochtends zal er een ontbijt zijn waarbij deels live deels opgenomen de beelden van de Nederlandse televisie gevolgd kunnen worden. ´s Middags zal de Ambassade haar officiele receptie geven voor autoriteiten en genodigden. En ´s avonds zal de NV zoals gebruikelijk het Oranjefeest organiseren. Dit jaar zal dat groter en spectaculairder worden dan andere jaren ivm de historische dag, het zal een "Maxima Fiesta" worden.

Dit gaat natuurlijk niet allemaal vanzelf en bij deze roepen we jullie hulp voor eea in.

1. Vrijwilligers (volwassenen). Op de dag zelf, 30 april, zullen we een legertje vrijwilligers nodig hebben bij elke evenement voor hand- en spandiensten, entree, controle, uitgang etc. Leuk, interesse, meld je aan bij nedverarg@gmail.com

2. Zangers en zangeressen (zowel kinderen als volwassenen). Graag willen wij uit volle borst het Wilhelmus zingen op de verschillende bijeenkomsten. Dit is mooier als dat gebeurd door een koortje van kinderen en volwassenen die ook daadwerkelijk kunnen zingen. Dus heb je vertrouwen in je zangkunsten, laat het weten, nedverarg@gmail.com Als we eenmaal een groepje hebben, wordt er natuurlijk een paar keer gerepeteerd voor 30 april.

3. It´ers (1 of 2). Wie van jullie is handig met computers, online formulieren ontwerpen, opgaven, inschrijvingen, bestanden, etc. Om eea in goed banen te leiden zal veel online gedaan worden, dus graag iemand die zich daar raad mee weet. Bijv. opgeven online, soort van boarding pass uitprinten die persoonlijk is en geldig is voor ontbijt en/of feest. Code die je bij entree kan scannen met laserpen en listo. Hoeft niet systeem te ontwerpen, maar wel bijhouden en leiden. Kortom Tech support! nedverarg@gmail.com

4. Hoe zorg ik dat ik erbij ben? Niet iedereen zal overal voor worden uitgenodigd, dat is onmogelijk. De ochtend zal gericht zijn op de in Argentinie wonende Nederlandse families, en/of van Nederlandse komaf, plus natuurlijk Argentijnse genodigden en Pers. De middag is puur en exclusief een Ambassade aangelegenheid. Zij nodigen daarvoor hun diplmatieke en zakelijke en overheidscontacten uit, punt. De avond, de Maxima Fiesta is voor de jongeren en oudere jongeren. Iedereen die Nederlander is, denkt te zijn, dan wel een warm hart toedraagt is welkom. Het wordt een "Maxima Fiesta".

Voor de nieuwe hier wonende en werkende Nederlanders (langere tijd) is het verstandig om je te registeren bij de Ambassade. Zij actualiseren hun database op basis van de brieven die vorig jaar verstuurd zijn aan de geregistreerde Nederlanders. Mocht online registratie niet lukken, stuur dan mailtje naar bue-pcz@minbuza.nl Nogmaals dit is echt voor de mensen die hier langere tijd komen wonen/werken. Om op de uitnodigingslijst voor het Feest te komen, stuur mailtje naar nedverarg@gmail.com

Ben je hier voor kortere tijd ivm studie, stage, reizen, tango, Spaans, vriendje/vriendinnetje, weet nog niet, vliegtuig gemist, stuur dan een mailtje naar nedverarg@gmail.com dan kom je op de uitnodigingslijst voor het Feest.

Om goed op de hoogte te blijven en niets te missen mbt inschrijving, opgeven, etc (mail alleen als back-up) volg de NV op:

Twitter: @nedverarg


Tenslotte, wij hebben ook maar zoveel kijk op alle komen en gaan van de Nederlanders hier. Dus ken je andere (nieuwe) Nederlanders of Nederlanders in de verre binnenlanden van Argentinie waarvan je denkt/weet dat zij niet geregistreerd staan, dan wel deze mail bijvoorbeeld niet krijgen, stuur hen dit bericht door. We willen deze 30 april echt zoveel mogelijk Nederlanders in Argentinie verenigen.


Namens de Nederlandse vereniging, groet,

André Das

No hay comentarios:

Publicar un comentario